Μία τελευταία συμβουλή πριν από τις εξετάσεις! Ματθαίος Αντωνόπουλος Μαθηματικός ΜSc

2016-05-24 16:14

Πριν μερικά χρόνια μέσα στο άγχος των εξετάσεων άκουσα αυτό το τραγούδι, https://www.youtube.com/watch?v=bwVVpwBKUp0. Θεωρώ ότι με βοήθησε να συνειδητοποιήσω πολλά. Μια τελευταία συμβουλή λοιπόν για όσους δίνουν αύριο πανελλήνιες.

Μία τελευταία συμβουλή πριν από τις εξετάσεις!

Κυρίες και κύριοι αν μπορούσα να σας δώσω μια συμβουλή, αυτή θα ήταν να φοράτε αντηλιακό και αυτό γιατί οι ευεργετικές ιδιότητες του αντηλιακού έχουν αποδειχθεί από τους επιστήμονες  ενώ όλες οι υπόλοιπες συμβουλές που έχω να σας δώσω δεν έχουν καμία επιστημονική βάση, η μόνη βάση που έχουν είναι η δική μου προσωπική εμπειρία. Η εμπειρία μου λοιπόν δίνει τις εξής συμβουλές:

Απολαύστε την ομορφιά και τη δύναμη της νιότης σας, αλλά τι σας λέω; Δεν πρόκειται να καταλάβετε την ομορφιά και τη δύναμη της νιότης σας παρά μόνο όταν θα έχουν ξεφτίσει, αλλά πιστέψτε με σε 20 χρόνια από τώρα θα κοιτάτε φωτογραφίες σας και θα θυμάστε με ένα τρόπο που τώρα δεν μπορείτε να κατανοήσετε πόσες δυνατότητες είχατε τότε μπροστά σας και πόσο καταπληκτικοί δείχνατε.

Μην ανησυχείτε για το μέλλον, ή οκ ανησυχήστε αλλά να ξέρετε πως το να ανησυχείτε είναι τόσο αποτελεσματικό όσο να προσπαθείτε να λύσετε μία εξίσωση μόνο μασώντας μία τσίχλα. Τα αληθινά προβλήματα της ζωής σας θα είναι πράγματα που ποτέ δεν πέρασαν από το μυαλό σας, αυτά που θα ‘ρθουν τυχαία στη ζωή σας στις 4 το απόγευμα μια τυχαία Τρίτη.

Κάντε κάθε μέρα κάτι που σας τρομάζει, μην είστε απερίσκεπτοι με τις καρδιές των άλλων, μην ανέχεστε όσους είναι απερίσκεπτοι με τη δικιά σας.

Μη χάνετε το χρόνο σας με ζήλειες, κάποιες φορές θα είστε μπροστά κάποιες πίσω η κούρσα είναι μεγάλη και στο τέλος αντίπαλος είναι μόνο ο εαυτός σας.

Να θυμάστε τα κομπλιμέντα που σας έχουν κάνει, ξεχάστε τις προσβολές και αν το καταφέρετε πείτε και σε μένα πως γίνεται!

Μη νοιώθετε ενοχές εάν δε ξέρετε τι να κάνετε στη ζωή σας, οι πιο ενδιαφέροντες άνθρωποι που ξέρω δεν είχαν ιδέα στα 22 τι θέλουν να κάνουν στη ζωή τους, μερικοί από τους πιο ενδιαφέροντες σαραντάρηδες που γνωρίζω ακόμα δεν έχουν ιδέα.

Μπορεί να παντρευτείτε μπορεί και όχι, μπορεί να κάνετε παιδιά μπορεί και όχι, μπορεί  να χωρίσετε στα σαράντα, μπορεί να χορέψετε αγκαλιά στην εικοστή πέμπτη επέτειό σας, ότι και αν γίνει μην αποθεώνετε πολύ τον εαυτό σας αλλά και μην το μειώνετε υπερβολικά οι επιλογές σας όπως όλων μας είναι στο 50-50.

Απολαύστε το σώμα σας χρησιμοποιείστε το όπως θέλετε, μη το φοβάστε ή λέτε τι σκέφτονται οι άλλοι γι’ αυτό, είναι το καλύτερο όργανο που είχατε ποτέ.

Χορέψτε ακόμα και αν δεν έχετε που να χορέψετε παρά μόνο στο σαλόνι σας.

Διαβάστε τις οδηγίες ακόμα και αν δεν τις ακολουθείτε, μη διαβάζετε περιοδικά lifestyle, το μόνο που θα σας κάνουν είναι να νοιώσετε άσχημοι.

Γνωρίστε τους γονείς σας, ποτέ δε ξέρετε πότε θα τους χάσετε οριστικά, να είστε καλοί με τα αδέρφια σας γιατί είναι ο καλύτερος σύνδεσμος που έχετε με το παρελθόν σας και είναι αυτοί που είναι το πιο πιθανό να είναι μαζί σας και στο μέλλον.

Καταλάβετε πως οι φίλοι έρχονται και φεύγουν αλλά με κάποιους θα πρέπει να μείνετε για πάντα μαζί, δουλέψτε σκληρά για να γεμίσετε τα κενά που θα φέρει η ζωή και η απόσταση γιατί όσο μεγαλώνετε τόσο περισσότερο θα έχετε ανάγκη αυτούς που ξέρατε όταν ήσασταν νέοι.

Αποδεχτείτε κάποια πράγματα, οι τιμές θα ανεβαίνουν, οι πολιτικοί θα διαφθείρονται και εσείς οι ίδιοι θα γεράσετε και όταν γεράσετε θα έχετε τη φαντασίωση πως εσείς οι ίδιοι όταν ήσασταν νέοι οι τιμές ήταν οκ, οι πολιτικοί ήταν τίμιοι και ότι οι μικρότεροι σέβονταν τους μεγαλύτερους, οπότε να σέβεστε τους μεγαλύτερους.

Τέλος να προσέχετε ποιου τις συμβουλές ακούτε, βλέπετε οι συμβουλές είναι ένα είδος νοσταλγίας, το να δίνεις συμβουλές δηλαδή είναι σα να παίρνεις  το παρελθόν σου από τα σκουπίδια να σκεπάζεις λίγο τα άσχημα κομμάτια και να το ανακυκλώνεις για περισσότερο από όσο αξίζει, αλλά…. εμπιστευτείτε με για το αντηλιακό.

Αντωνόπουλος Ματθαίος

Μαθηματικός ΜSc